В селі Братковичі ліквідовано виявлене сміттєзвалище

Державною екологічною інспекцією у Львівській області проведено заходи із запобігання та виявлення адміністративних правопорушень на території Городоцької міської ради. В ході огляду території в селі Братковичі, а саме біля мосту Віадук поруч з автодорогою Львів-Шегині виявлено хаотичне несанкціоноване звалище відходів (використана побутова техніка, битий шифер, будівельні відходи, тверді побутові відходи) орієнтовною площею  25 кв.м. Власника вказаних відходів на момент проведення заходу не встановлено.

Відповідно до статті 26 Закону «Про управління відходами» забезпечення ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ у межах населених пунктів належить до повноважень виконавчих органів сільських, селищних та міських рад.

Керуючись статтею 202 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», Законом України «Про управління відходами» з метою забезпечення екологічної безпеки в межах підконтрольних територій та безпечного управління з відходами, Інспекція зобов’язала Городоцьку міську раду забезпечити ліквідацію вказаного несанкціонованого хаотичного звалища відходів та дотримання вимог законодавства на підпорядкованій території.

Слід зазначити, що за результатами комісійного обстеження та дорученням голови Городоцької міської ради КП «Міське комунальне господарство» зобов’язано ліквідувати сміттєзвалище та привести земельну ділянку у належний стан, що виконано ними в повному обсязі


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці