Сьогодні відзначаємо Всесвітній день довкілля

Щороку 5 червня світова громадськість відзначає Всесвітній день навколишнього середовища (World Environment Day). Головною метою свята є стимулювати активну діяльність світового співтовариства, спрямовану на збереження балансу в природі та навколишньому середовищі.

Саме в цей день відкрилася Конференція ООН із проблем навколишнього середовища (Стокгольм, 1972), за результатами якої створено Програму ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП). Приводом до проведення цієї всесвітньої акції було звернення, що надійшло 11 травня 1971 року генеральному секретареві ООН. На конференції були присутні повноважні представники 113 держав світу, звернення підписали 2200 діячів науки й культури з 23 країн світу.

У 2000 році в цей день розпочато програму ООН “Тисячоліття довкілля – приступити до дій”, яка стала ще одним нагадуванням людству про його роль в охороні довкілля. Адже важливо реалізовувати ці ідеї локально - аби кожна людина, яка посадила дерево, прибрала сміття, економно використовує воду, сортує сміття, обмежує використання пластику та поліетилену  змогла усвідомити всю важливість охорони навколишнього природного середовища.

Сьогодні з нагоди свята в приміщенні Інспекції відбулося нагородження працівників подяками т.в.о. Голови Держекоінспекції Ігора Зубовича та начальника Інспекції Олександра Штепи за сумлінне виконання службових обов’язків.







ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці