Сокальське МКП ВКГ поверне державі завдані збитки

Рішенням Господарського суду Львівської області від 12.02.2024 року задоволено позовну заяву Державної екологічної інспекції у Львівській області до Сокальського міського комунального підприємства водопровідно-каналізаційного господарства (МКП «Сокальводоканал») про стягнення збитків в розмірі 334 964 грн.

Слід зазначити, що МКП «Сокальводоканал» було подано апеляційну скаргу на дане рішення. Постановою Західного апеляційного господарського суду від 28.05.2024 року вирішено апеляційну скаргу залишити без задоволення, а рішення Господарського суду Львівської області без змін.

У судовому порядку Інспекцією було доведено наявні усі елементи складу цивільного правопорушення, що є підставою для настання цивільно-правової відповідальності відповідача, а збитки заподіяні внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів на зазначену суму підлягають стягненню з порушника – МКП «Сокальводоканал».

Сплачені збитки надійдуть у фонд охорони навколишнього природного середовища та будуть використані для реалізації екологічних програм нашого регіону.

Рухаємося разом до чистого довкілля!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці