Інспекція провела обстеження річки Верещиця

На чисельні звернення громадян, виконання доручення Державної екологічної інспекції України та на підставі електронного звернення, яке надійшло через веб-ресурс ЕкоЗагроза, працівники Інспекції спільно з представниками органів місцевого самоврядування здійснили виїзд на територію Великолюбінської та Комарнівської територіальних громад Львівського району, де за словами громадян спостерігається забруднення річки Верещиця.

Під час візуального обстеження по руслу річки у місті Комарно, селах Піски і Поріччя та смт Великий Любінь спостерігалась вода неприроднього сірого забарвлення та відчувався різкий неприємний запах. Слід зазначити, що державними інспекторами також проведено обстеження річки вище по руслу - до смт Великий Любінь вода у річці чиста, без ознак забруднення.

Спеціалістом відділу інструментально-лабораторного контролю Інспекції відібрано проби забрудненої води для проведення лабораторних досліджень на вміст забруднюючих речовин та вжиття заходів реагування, керуючись наданими повноваженнями.

Інспекція наголошує, що факт забруднення річки Верещиця був неодноразово предметом розгляду, здійснено численні виїзди із відбором проб води. За результатами проведених аналізів було виявлено перевищення вмісту забруднюючих речовин, а матеріали було скеровано в правоохоронні органи для встановлення винних у забруднені річки осіб. 



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці