Державні інспектори виявили браконьєрську сітку на розливі річки Західний Буг

Спеціалістами Інспекції спільно із представниками Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Львівській області та громадським інспектором з охорони довкілля  проведено заходи із запобігання та виявлення адміністративних правопорушень у сфері охорони навколишнього природного середовища на території Червоноградського району Львівської області.

Під час проведення виїзду між населеними пунктами Червоноград та Соснівка на  розливі річки Західний Буг було виявлено та вилучено 150 м  сітки ставної. Власника забороненого знаряддя лову на місці події не виявлено. Відповідно до ст.63 Закону України «Про тваринний світ» рибу повернуто у природнє середовище.

Шановні рибалки, нагадуємо, що триває заборона на вилов водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (та їх частинах), за винятком ділянок, на яких дозволене любительське рибальство з берега на умовах загального водокористування. У випадку виявлення порушника під час незаконного лову риби, він нестиме відповідальність за статтею 85 ч.4 Кодексу України про адміністративні правопорушення із накладенням штрафу та вилученням знарядь лову.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці