Інспекція зафіксувала чергове стихійне сміттєзвалище

Працівники Інспекції зафіксували чергове хаотичне несанкціоноване сміттєзвалище на території Давидівської територіальної громади Львівського району. Власника відходів на момент проведення заходу не встановлено.

Слід зазначити, що виявлення та облік відходів, власник яких не встановлений, здійснюється відповідно до вимог ст. 12 Закону України «Про управління відходами». Відтак, повноваження щодо ліквідації таких відходів належать до компетенції органів місцевого самоврядування, в даному випадку – Давидівської сільської ради.

Зважаючи на вищезазначене, Інспекція скерувала лист до Давидівської сільської ради з вимогою вжити заходів реагування з метою приведення територій у належний санітарно-епідеміологічний стан.

Про результати розгляду та вжиті заходи сільська рада повинна повідомити Інспекцію з наданням підтверджуючих документів та фото у встановлені законодавством терміни.

Державна екологічна інспекція у Львівській області наголошує на необхідності належного виконання покладених повноважень на органи місцевого самоврядування в частині забезпечення управління побутовими відходами на підпорядкованій території.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці