Інспекція з’ясовує факт незаконного забору піщано-гравійної сировини з русла р. Орява

Працівники Інспекції на підставі постанови про залучення спеціалістів в рамках кримінального провадження спільно з працівниками Національної поліції взяли участь у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ст. 240 Кримінального кодексу України на території Стрийського району Львівської  області.

В ході проведення заходу виявлено факт самовільного забору піщано-гравійної сировини з русла річки Орява фізичною особою за допомогою вантажної техніки, що є порушенням правил державної власності на надра та ст. 19 Кодексу України «Про надра». Слід зазначити, що незаконно видобута піщано-гравійна сировина складувалась на земельній ділянці, що розташована у водоохоронній зоні поверхневого водного об’єкту та надана у користування громадянину.

 У відповідності до Постанови Кабінету Міністрів України від 12.12.1994р. № 827 «Про затвердження переліків корисних копалин загальнодержавного та місцевого значення» - піщано-гравійна сировина належить до корисних копалин загальнодержавного значення. Державними інспекторами вживаються заходи для проведення розрахунку шкоди за самовільне користування надрами відповідно до Методики визначення розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок самовільного користування надрами.

У зв’язку із проведенням досудового розслідування в рамках кримінального провадження по вищевказаному факту деталі не розголошуються. Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводиться СВ ВП № 3 Стрийського РУП ГУ НП у Львівській області. Процесуальне керівництво здійснює Львівська обласна прокуратура.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці