Посадовими особами Інспекції виявлено звалище відходів на території Городоцької міської ради

В ході проведення заходів із запобігання та виявлення адміністративних правопорушень посадовими особами Державної екологічної інспекції у Львівській області на території Городоцької міської ради встановлено факт наявності несанкціонованого звалища відходів різного морфологічного складу. Це залишки твердих побутових відходів, битого шиферу, будівельних відходів, використаної побутової техніки та сухих гілок, які розміщені на земельній ділянці біля мосту Віадук автодороги Городок-Шегині  на орієнтовній загальній площі 25 м2.

Оскільки дане звалище відходів несанкціоноване, тобто відсутній його паспорт, вивіз сміття та інших відходів жителями міста на дану земельну ділянку суворо заборонено.

Слід зауважити, що вивезення сміття у невстановлені місця призводить до забруднення території твердими побутовими відходами та має негативний вплив фактично на всі компоненти довкілля: змінюється ландшафт, погіршується якість ґрунтів, повітря, води. Це створює загрозу здоров’ю населення та навколишньому природному середовищу, а також спотворює естетичний вигляд навколишніх територій міста та проїжджої частини дороги.

З метою забезпечення благоустрою територій громади, керуючись статтею 20-2 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» та статтею 26 Закону України «Про управління відходами» Інспекцією скеровано лист Городоцькій міській раді для забезпечення ліквідації несанкціонованого звалища відходів та дотримання вимог законодавства на підпорядкованій території.

Зазначимо, що згідно зі статтею 26 Закону України «Про управління відходами» забезпечення ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ у межах населених пунктів належить до повноважень сільських, селищних, міських рад.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці