Сьогодні Україна відзначає День Європи

День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях: свободи, демократії, поваги до прав людини, верховенства права та враховує інтереси всіх учасників.

Рішення щодо відзначення Дня Європи в Європейському Союзі було прийнято у 1985 році на Саміті Ради ЄС у Мілані. Основна ідея – кожний мешканець континенту, незалежно від своєї національної належності і громадянства, має відчути себе вільним у "Європейському домі".

Україна вдруге відзначає цей день спільно з державами Європейського Союзу. Для нашої країни це важливий крок у зміцненні її самоідентифікації як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.

Відзначення Дня Європи в умовах війни надає нам можливість показати свою вольову силу, незламність та готовність до змін. Це також важливий момент для наших європейських партнерів, які бачать нашу відданість спільним цілям і прагнуть до нашої Перемоги.

День Європи в Україні - не лише як символ інтеграції та співпраці з Європейським Союзом, але й нагадування про необхідність спільних зусиль для зміцнення миру, демократії та процвітання на континенті.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці