Шевченко знову єднає Україну!

18 квітня 2024 року проведено еко-акцію «Шевченко єднає Україну», в рамках якої висаджено 50 саджанців дубів на двох локаціях у місті Львові.

Шевченкові дуби висаджено у сквері імені Сергія Дмитровського Олегом Бондаренком - головою Комітету Верховної ради України з питань екологічної політики та природокористування, членом цього Комітету Сергієм Магерою, начальником Державної екологічної інспекції у Львівській області Олександром Штепою, начальником Державної екологічної інспекції у Волинській області Вірою Баландіною, заступником Голови Державного агентства водних ресурсів України Ігорем Гопчаком, начальником Басейнового управляння водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну Романом Туцьким, т.в.о. директора Департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОВА Оксаною Війтик.

Саджанці молодих дубів також висаджено у Скнилівському парку працівниками Інспекції, Департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОВА та ДП «Скнилівський парк».

Ця ініціатива є частиною програми Президента України “Зелена країна” та має на меті підтримку збереження природи в Україні. Даний захід передбачає висадження протягом 18-20 квітня у різних куточках країни саджанців, що є продовженням вікових дубів, під якими, мріяв, малював і писав Тарас Григорович.

Нагадаємо, що торік у рамках акції висаджено 3000 дубів Шевченка по всіх областях України. У кожній області створена алея з 27 дерев, це символізує кількість територіальних одиниць України.

Нехай висаджені деревця будуть прикладом незламності і непохитності для кожного з нас та живим символом української міці, витривалості та стійкості - такої, яку нині демонструють наші захисники та захисниці, протистоячи ворогу.

«Борітеся — поборете, вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава І воля святая!»








ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці