Студенти-екологи ознайомилися з основними принципами інструментально-лабораторного контролю у сфері охорони довкілля

2 лютого до Інспекції завітали здобувачі освіти четвертого курсу Відокремленого структурного підрозділу «Львівський фаховий коледж Львівського національного університету природокористування». В рамках дисципліни «Збалансоване природокористування» студенти ознайомилися з роботою лабораторії Інспекції.

Спеціалісти відділу інструментально-лабораторного контролю продемонстрували студентам засоби вимірювальної техніки, які використовуються при відборі та аналізі проб викидів, вод та ґрунтів, а також розповіли про основні принципи контролю стаціонарних джерел забруднення атмосферного повітря, вод та ґрунтів, що проводиться при здійсненні державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища на території Львівської області.

Завдяки спілкуванню майбутні природоохоронці дізналися про основні принципи організації роботи Інспекції, про потенційні можливості студентів для проходження стажування та їх можливе працевлаштування після закінчення навчання. Також довідалися про сучасний сервіс ЕкоЗагроза, який створений для автоматизованого збору та фіксації інформації про стан довкілля і дає змогу в режимі реального часу повідомляти про порушення вимог природоохоронного законодавства. 


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці