ТзОВ «Агрокультура Мостиська» сплатить збитки за наднормативні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря на суму понад 88 тис. грн.

У 2019 році під час проведення перевірки ТзОВ «Агрокультура Мостиська» Інспекція зафіксувала порушення підприємством вимог природоохоронного законодавства -  здійснення викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами викидів, без дозволу спеціально уповноваженого органу виконавчої влади, що є порушенням порядку здійснення викиду забруднюючих речовин в атмосферу.

Вже під час перевірки у 2021 році встановлено, що суб’єктом господарювання порушення усунуто та отримано відповідний дозвіл. Відповідно до Методики розрахунку розмірів відшкодування збитків, які заподіяні державі в результаті наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, Інспекцією здійснено розрахунки розміру збитків на загальну суму 88 390 грн., що були заподіяні за період бездозвільної діяльності.

У зв’язку з відсутністю добровільної сплати, було подано позовну заяву для стягнення завданих збитків.

Господарським судом Львівської області задоволено позовну заяву керівника Яворівської окружної прокуратури Львівської області в інтересах держави Державної екологічної інспекції у Львівській області до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «АГРОКУЛЬТУРА МОСТИСЬКА» про відшкодування шкоди.

В суді Інспекцією було доведено факт порушення, вину та розмір нарахованих збитків, завданих підприємством.

На дане рішення  підприємство подало апеляційну скаргу. Постановою Західного апеляційного господарського суду від 31 січня 2024 р. вирішено апеляційну скаргу ТзОВ «Агрокультура Мостиська» залишити без задоволення, рішення Господарського суду Львівської області - без змін.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці