Інспекція провела робочі зустрічі з представниками громад Львівського району

30 січня 2024 року відбулася робоча нарада працівників Інспекції з представниками Жовківської, Пустомитівської, Куликівської, Мурованської, Оброшинської, Сокільницької та Солонківської територіальних громад Львівського району.

Під час зустрічі обговорено ключові проблемні питання підпорядкованих територій, а саме: вирішення проблем стихійних сміттєзвалищ, забруднення водних ресурсів, незаконний видобуток надр,  утримання зелених насаджень, спалювання сухої рослинності, браконьєрство, а також про співпрацю з громадськими інспекторами, що є представниками цих територіальних громад.

Представників громад проінформовано про функціонування Єдиної екологічної платформи ЕкоЗагроза, яка дає можливість громадянам фіксувати факти заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу. Фахівці Інспекції описали функціонал системи, зазначивши, що використовувати її можна як веб-ресурс і як мобільний застосунок. Також повідомили про порядок та основні вимоги до подання електронного звернення через ЕкоЗагрозу. Наголосили на необхідності інформування громадян про функціонування сервісу ЕкоЗагроза та про алгоритм роботи у застосунку «ЕкоЗагроза» через  офіційні електронні ресурси громад.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці