Під час ялинкових рейдів виявлено порушення

Працівники Інспекції спільно з Західним міжрегіональним управлінням лісового та мисливського господарства, Управлінням патрульної поліції, Головним управлінням Національної поліції провели рейдові патрулювання на ринках міста Львова з метою виявлення випадків незаконної реалізації новорічних ялинок. Також здійснено спільні виїзди з лісокористувачами лісових підприємств Львівського та Яворівського районів з метою запобігання несанкціонованої вирубки хвойних дерев.

Заходи проводяться з метою запобігання здійснення правопорушень під час періоду заготівлі дерев хвойних порід в період різдвяних свят.

В ході патрулювання виявлено два факти незаконного перевезення та один факт незаконної зрізки хвойних дерев. На порушників складено три протоколи про адміністративне правопорушення.

Нагадуємо, що підприємці, які здійснюють транспортування і продаж новорічних дерев, повинні мати при собі накладну з лісництва, товаро-транспортну накладну, сертифікат радіаційного обстеження дерев, дозвіл на торгівлю з мокрою печаткою, а на зрізі кожного дерева повинен бути електронний чіп зі штрих-кодом лісового господарства, де її виростили. Наявність етикетки або пластмасової бирки зі штрих-кодом та ідентифікаційним номером на дереві також є однією з ознак легальності збуту. За необхідності можна просканувати код та звірити його в базі на сайті системи Лісогосподарського інформаційно-аналітичного центру.

Інспекція закликає зберегти новорічні та різдвяні дерева, захистити хвойні ліси від самовільних рубок. Створити відчуття свята, радісного очікування різдвяного дива можна й без знищення дерев. Адже живу ялинку можна замінити штучною (яку, часом не відрізнити від живої), можна виготовити традиційну українську «ялинку» – дідух з колосків і калини, або ж створити новорічну композицію з хвойних гілок, які стануть гарною прикрасою домівки, шкільної аудиторії чи робочого кабінету.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці