На Львівщині розпочалася операція «Новорічна ялинка-2024»

На виконання доручення від 22.11.2023 року № 1742 Державної екологічної інспекції України «Про посилення заходів щодо запобігання державного нагляду (контролю) під час періоду заготівлі дерев хвойних порід в передноворічний період» та Плану спільних заходів щодо посилення запобігання здійснення правопорушень під час періоду заготівлі дерев хвойних порід в період різдвяних свят протягом грудня 2023 року проводитимуться патрулювання з метою запобігання несанкціонованої вирубки новорічних ялинок та їх реалізації.

Спільно з представниками Головного управління Національної поліції у Львівській області, Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства та ДП «Ліси України» створено мобільні групи для виявлення фактів незаконного вирубування хвойних насадженнях лісового фонду області та проведення патрулювань у лісових масивах, на вокзалах, ринках, а також  перевірки транспортних засобів з метою виявлення незаконних перевезень новорічних ялинок на території Львівської області та міста Львова.

Державна екологічна інспекція у Львівській області закликає не нищити та не вирубувати «лісових красунь», а придбати хвойне дерево в спеціальному торгівельному пункті біля садиб лісництв та розсадників, які здійснюють заготівлю ялинок на спеціально вирощених для цієї мети плантаціях. Не купуйте ялинок без маркувальних бирок чи самоклеючих стрічок із штрих-кодом, яка містить інформацію про місце заготівлі та підтверджує законність її реалізації. Як правило новорічні ялинки без маркувальної інформації продаються за дешевшою ціною.

Штраф за кожну незаконно зрубану ялинку становить від 510 гривень, а також нараховується шкода завдана лісовому господарству, розмір якої за одне дерево залежить від діаметра стовбура та становить від 759 грн.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці