Вину підприємства доведено в судовому порядку

Господарським судом Львівської області задоволено позовну заяву керівника Яворівської окружної прокуратури Львівської області в інтересах держави Державної екологічної інспекції у Львівській області до відповідача - Товариства з обмеженою відповідальністю «АГРОКУЛЬТУРА МОСТИСЬКА» про відшкодування шкоди, заподіяної порушенням природоохоронного законодавства, у сумі 88 390,87 грн.

Під час проведення Інспекцією планової перевірки ТзОВ «Агрокультура Мостиська у травні 2019 року встановлено, що підприємство порушує порядок здійснення викиду забруднюючих речовин в атмосферу, а саме: здійснюються викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами викидів без дозволу спеціально уповноваженого органу виконавчої влади, що є порушенням порядку здійснення викиду забруднюючих речовин в атмосферу.

У серпні 2021 року позаплановою перевіркою з питань виконання припису Інспекції про усунення порушень встановлено, що ТзОВ «Агрокультура Мостиська» отримано дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами 12.05.2021р., строк дії дозволу - 10 років.

Відповідно до Методики було здійснено розрахунки та встановлено, що розмір заподіяних збитків становить 88 390,87 грн.

У зв’язку з відсутністю добровільної сплати, було подано позовну заяву для стягнення завданих збитків. В суді Інспекцією доведено факт порушення, вину та розмір нарахованих збитків, завданих підприємством.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці