Сьогодні відбулося навчання із громадськими інспекторами з охорони довкілля

Сьогодні, 28 вересня, в Інспекції відбувся семінар-навчання з громадськими інспекторами з охорони довкілля Львівської області.

Основна мета зустрічі – висвітлення особливостей застосування заходів адміністративного впливу в контексті Закону України «Про управління відходами», який нещодавно вступив у дію. Проінформовано також про внесені змін до Правил любительського рибальства.

Крім цього, наголошено на необхідності громадським інспекторам вживати заходи щодо запобігання фактів спалювання залишків сухої рослинності та дотримання пожежної безпеки у лісових масивах; здійсненні їх діяльності виключно в рамках Положення про громадських інспекторів з охорони довкілля.

Також обговорено проблемні питання, з якими зустрічаються громадські інспектори під час здійснення громадського контролю, зокрема виявлення незаконного скиду громадянами неочищених стічних вод у водні об’єкти або канави, несанкціоноване розміщення побутових відходів в межах садових товариств, ліквідація несанкціонованих сміттєзвалищ та обговорено шляхи їх вирішення. 




ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці