Відбувся круглий стіл в рамках проєкту LIFE MERCURY-FREE

У рамках виконання проєкту LIFE MERCURY-FREE Національного університету «Львівська Політехніка» заступник начальника Інспекції Василь Стрищак та начальник відділу державного екологічного нагляду (контролю) поводження з відходами та небезпечними хімічними речовинами Ігор Ярема прийняли участь у засіданні Круглого столу «Сталі практики та заходи щодо запобігання забрудненню звалищ ртутьвмісними відходами».

Метою проєкту є представлення результатів наукових досліджень, дискусій і обміну сталими практиками та рішеннями для зменшення забруднення ртуттю.

Також у рамках Круглого столу проведено воркшоп «Сталі практики та рішення для зменшення забруднення ртуттю в міських екосистемах». Учасники пройшли опитування щодо обізнаності стосовно побутових товарів, що містять ртуть та їх шкоду для людини.

Статистика буде використовуватися для підготовки рекомендацій, які дадуть змогу позбавити ртутьвмісні товари в наших домівках відповідним чином і уникнути забруднення навколишнього середовища шкідливими речовинами.

Слід зазначити, що даний проєкт є одним з перших, який отримав фінансування від програм ЄС Life і присвячений обміну інформацією та поведінковим змінам у сфері небезпеки забруднення ртуттю, спричиненої побутовою діяльністю та, особливо, шляхом їх неналежного використання, зберігання та утилізації ртутьвмісної продукції. Проєкт також є інноваційним щодо регіонів його реалізації - у Польщі та Україні.


Фото: Наталія Павлишин

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці