Ліквідовано сміттєзвалища на території Комарнівської громади

У травні цього року Державна екологічна інспекція у Львівській області зобов’язала Комарнівську міську раду ліквідувати наявні несанкціоновані сміттєзвалища на підконтрольній території та посилити контроль за додержанням юридичним та фізичними особами вимог у сфері поводження з побутовими відходами.

Комарнівська міська рада з метою забезпечення дотримання вимог природоохоронного законодавства у сфері поводження з відходами на території громади уклала із ТзОВ «Ековей Вейст Менеджмент» про вивезення твердих побутових відходів. Відтак, вивезення побутових відходів здійснюється згідно графіку та правил надання відповідних послуг, визначених умовами договору. Хаотичні несанкціоновані сміттєзвалища у місті Комарно по вулиці Лип’я та в придорожніх смугах на території Комарнівської громади ліквідовані.

Інспекція нагадує: відповідно до ст. 26 Закону України «Про управління відходами» забезпечення ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ у межах населених пунктів належить до повноважень сільських, селищних, міських рад у сфері управління відходами.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці