Триває досудове розслідування за фактом самовільного зайняття земельної ділянки на Стрийщині

У 2021 році при проведенні планової перевірки суб’єкта господарювання  на території Стрийського району Львівської області працівниками Інспекції було виявлено самовільно зайняту ділянку із земель водного фонду. За результатами перевірки та у зв’язку із ознаками злочину матеріали було скеровано у правоохоронні органи.

На даний час здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, в ході якого, за фактом порушення вимог природоохоронного законодавства, Інспекцією нараховано шкоду на загальну суму 337 246 гривень, заподіяну внаслідок самовільного зайняття земель в межах охоронних зон, територій що підлягають особливій охороні, шляхом обгородження території та здійснення забороненої діяльності. Розрахунок проведено відповідно до Методики визначення розміру шкоди, заподіяної внаслідок самовільного зайняття земельних ділянок, використання земельних ділянок не за цільовим призначенням, псування земель, порушення режиму, нормативів і правил їх використання, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 25 липня 2007 р. № 963.

Крім того, в рамках розслідування встановлено нові порушення,  а саме - порушення екологічних вимог при наданні земель водного фонду (прибережної смуги) всупереч вимогам Земельного та Водного кодексів.

Оскільки досудове розслідування у кримінальному провадженні за даним фактом триває, деталі не розголошуються.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці