З Днем працівника природо-заповідної справи!

Щорічно 7 липня в Україні своє професійне свято відзначають працівники природо-заповідної справи. Їх день запроваджений Указом Президента України № 629/2009 «Про День працівника природо-заповідної справи» від 18 серпня 2009 року за ініціативою Міністерства охорони навколишнього природного середовища України.

Завдяки зусиллям працівників природно-заповідної справи на території Львівської області функціонує 404 об’єкти природно-заповідного фонду, загальною площею 180,2 тис. га, що складає 8,2 % від площі території області.

Державний нагляд (контроль) за додержанням законодавства про додержання режиму територій та об’єктів природно-заповідного фонду, зокрема щодо наявності лімітів і дозволів на спеціальне використання природних ресурсів у межах територій та об’єктів ПЗФ та дотримання їх обсягів, відтворення природних ресурсів на території природно-заповідного фонду здійснює відділ державного екологічного нагляду (контролю) природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу Державної екологічної інспекції у Львівській області. Дякуємо нашим колегам за їхній внесок у забезпечення контролю природо-заповідних територій, виявлення правопорушників та охорону біологічного та ландшафтного різноманіття!

Адже, охороняючи рідкісні рослини, ми охороняємо природу, а зберігаючи природу як основу нашого буття – ми бережемо країну!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці