Личаківська райадміністрація забезпечила ліквідацію виявлених несанкціонованих сміттєзвалищ

З метою посилення контролю за станом поводження з твердими побутовим відходами Державною екологічною інспекцією у Львівській області було надіслано лист Личаківській районній адміністрації Львівської міської ради щодо забезпечення ліквідації наявних несанкціонованих сміттєзвалищ на підконтрольній території, а саме по вулиці Личаківська, 204 та посилення контролю за додержанням юридичним та фізичними особами вимог у сфері поводження з побутовими відходами.  

З приводу хаотичного розміщення твердих побутових відходів Личаківська районна адміністрація Львівської міської ради проінформувала, що силами ЛКП «Господар» було ліквідовано несанкціоновані складування твердих побутових відходів, пластику та гілок. Також проведено роз’яснювальні роботи серед населення.

Нагадуємо, що відповідно до Закону України «Про відходи», забороняється несанкціоноване скидання і розміщення відходів, у тому числі побутових на території міст та інших населених пунктів та в інших місцях, що може створювати небезпеку для навколишнього природного середовища та здоров’я людини. Тобто, розміщувати відходи дозволяється лише у спеціально відведених для цього місцях, які не допускають негативного впливу відходів на довкілля та здоров’я людей. Викидання сміття у місцях, спеціально не пристосованих для цієї мети, тягне за собою відповідальність, встановлену законом. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці