Виявлені несанкціоновані сміттєзвалища на Жовківщині ліквідовано

Інспекцією наприкінці лютого та травня цього року на території Жовківської міської ради було виявлено несанкціоновані складування використаних автомобільних шин та твердих побутових відходів. На час проведення огляду власника відходів не встановлено. Інспекція звернулась до Жовківської міської ради листами із зобов’язанням вжити відповідних заходів для усунення порушень та посилення контролю за додержанням юридичними та фізичними особами вимог у сфері поводження з побутовими відходами та прийняття рішення згідно статтей 12 та 21 Закону України «Про відходи».

Жовківська міська рада інформувала про ліквідацію несанкціонованого розміщення твердих побутових відходів у селі Крехів, при в’їзді у Крехівський монастир.

Комунальне підприємство «Жовківське міське виробниче управління житлово-комунального господарства» також проінформувало, що хаотичне розміщення відпрацьованих автомобільних шин на узбіччі дороги Львів-Сокаль неподалік АЗС «БРСМ-НАФТА» та СТО ліквідоване.

Нагадуємо, що відповідно до Закону України «Про відходи», забороняється несанкціоноване скидання і розміщення відходів, у тому числі побутових на території міст та інших населених пунктів та в інших місцях, що може створювати небезпеку для навколишнього природного середовища та здоров’я людини. Тобто, розміщувати відходи дозволяється лише у спеціально відведених для цього місцях, які не допускають негативного впливу відходів на довкілля та здоров’я людей. Викидання сміття у місцях, спеціально не пристосованих для цієї мети, тягне за собою відповідальність, встановлену законодавством. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці