Львівська залізниця відшкодувала збитки, заподіяні державі внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства

Регіональною філією «Львівська залізниця» АТ «Українська залізниця» сплачено 340 731 грн шкоди, завданої державі внаслідок самовільної зрізки дерев на території Річківської сільської ради Жовківського району.

Ще в лютому 2020 року під час проведення держконтролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства Інспекція виявила факт самовільної зрізки зелених насаджень у кількості 233 шт. різних порід на землях, що належать АТ «Укрзалізниця». Оскільки особу, яка вчинила правопорушення у ході досудового розслідування не встановлено, було заявлено позов до суду для стягнення збитків з Регіональної філії «Львівська залізниця» АТ «Українська залізниця», як до постійного лісокористувача, у зв'язку із не вчиненням дій, направлених на забезпечення охорони і збереження лісу від незаконного вирубування на підвідомчій йому території земель лісового фонду та вчинення неправомірних дій, що призвели до незаконного вирубування 233 дерев.

Рішенням Господарського суду Львівської області від 02.03.2023 року позов задоволено.

Збитки у розмірі 340 731 грн. Регіональною філією «Львівська залізниця» АТ «Українська залізниця» відшкодовано повністю.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці