Ще два органи місцевого самоврядування проінформували про усунення порушень

Моршинська міська рада та Личаківська районна адміністрація Львівської міської ради повідомили про ліквідацію несанкціонованих і неконтрольованих звалищ відходів в межах підпорядкованих територій.

Порушення було зафіксоване Інспекцією у квітні цього року, відтак органам місцевого самоврядування були скеровані листи із зобов’язанням вжити відповідних заходів для їх усунення та посилення контролю за додержанням юридичним та фізичними особами вимог у сфері поводження з побутовими відходами.

Моршинська міська рада повідомила, що припис, який надано власнику земельної ділянки на території, де було виявлено несанкціоноване складування будівельних відходів – виконано.

Личаківська районна адміністрація, залучивши підрядну організацію, прибрала на вказаній локації тверді побутові відходи.

 

Відповідно до ЗУ «Про відходи», забороняється несанкціоноване скидання і розміщення відходів, у тому числі побутових на території міст та інших населених пунктів та в інших місцях, що може створювати небезпеку для навколишнього природного середовища та здоров’я людини. Тобто, розміщувати відходи дозволяється лише у спеціально відведених для цього місцях, які не допускають негативного впливу відходів на довкілля та здоров’я людей. Викидання сміття у місцях, спеціально не пристосованих для цієї мети, тягне за собою відповідальність, встановлену законом. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці