Інспекція продовжує вживати заходи для боротьби з несанкціонованими сміттєзвалищами

Посадовими особами Державної екологічної інспекції у Львівській області з метою забезпечення дотримання природоохоронного законодавства проведено заходи із запобігання та виявлення адміністративних правопорушень при недотриманні або порушенні вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища на території Жовківської та Рава-Руської міських рад, Добросинсько-Магерівської сільської ради.

В ході проведення заходу виявлено 2 локальні та 3 хаотичні несанкціоновані розміщення твердих побутових відходів та використаних автомобільних шин, а саме:

- на території Жовківської міської ради, в ході огляду території с. Крехів, а саме - за 500 м при в’їзді у Крехівський монастир з правої сторони дороги виявлено хаотичні несанкціоновані розміщення твердих побутових відходів;

- на території Добросинсько-Магерівської сільської ради, в ході огляду території на околиці с. Пили, а саме - руїни музею Петра Нестерова виявлено хаотичні несанкціоновані розміщення твердих побутових відходів та використаних автомобільних шин;

- на території Рава-Руської міської ради, в ході огляду території виявлено локальне несанкціоноване розміщення твердих побутових відходів в м. Рава-Руська, по вул. Данила Галицького, в с. Шабельня виявлено локальне несанкціоноване розміщення твердих побутових відходів та  на околицях с. Потелич в лісопосадці виявлено хаотичні несанкціоновані розміщення твердих побутових відходів.

На час проведення огляду власника відходів не встановлено. Інспекція звернулась до Жовківської міської ради, Добросинсько-Магерівської сільської ради та Рава-Руської міської ради для вжиття заходів реагування та прийняття рішення згідно статтей 12, 21 Закону України «Про відходи».

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці