Роман Конопада прийняв участь в засіданні комісії Львівської облради

Тимчасова контрольна комісія Львівської облради з вивчення питання щодо реорганізації окремих дочірніх лісогосподарських підприємств ОКС ЛГП «Галсільліс» розглянула питання незаконних рубок в НПП «Королівські Бескиди», а також заслухала звіт про діяльність дочірніх підприємств ОКС ЛГП «Галсілліс».

Засідання відбулось під головуванням заступника голови Львівської обласної ради, голови тимчасової контрольної комісії Юрія Холода. До участі в обговоренні долучився в. о. начальника Інспекції Роман Конопада.

Комісія звернула увагу на те, що дотепер не вирішене питання щодо надання НПП «Королівські Бескиди» у постійне користування 8691 га земель комунальної власності з вилученням у комунального підприємства «Старосамбірське дочірнє лісогосподарське підприємство «Галсільліс». Відтак, невизначеним залишається питання охорони лісу та відповідальності за незаконні рубки в межах зазначеної території.

Прийнято рішення звернутися до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України з проханням провести службове розслідування діяльності керівництва національного природного парку «Королівські Бескиди». Таке ж розслідування проведуть і в Старосамбірському дочірньому лісогосподарському підприємстві ОКС ЛГП «Галсільліс».

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці