Суд зобов’язав підприємство відшкодувати заподіяні державі збитки

Днями суд задовольнив позовну заяву Львівської обласної прокуратури в інтересах держави в особі позивача – Львівської міської ради та третьої особи на стороні позивача - Державної екологічної інспекції Львівської області до ТзОВ «Рубін-Автоспец» про стягнення збитків на суму 313 412 гривень за розрахунками, виконаними Інспекцією.

У липні 2022 року головним спеціалістом відділу інструментально-лабораторного контролю Інспекції проведено відбір проб грунту на території зі сторони вулиці Тракт Глинянський м. Львова до залізничної колії. За результатами вимірювань показників складу та властивостей ґрунтів Державною екологічною інспекцією у Львівській області виявлено перевищення норм ГДК у ґрунті. Заходи проведено в межах кримінального провадження, під час якого встановлено, що порушником є ТзОВ «Рубін-Автоспец».

Відповідно до Методики визначення розмірів шкоди, зумовленої забрудненням і засміченням земельних ресурсів через порушення природоохоронного законодавства, затвердженої наказом Міністерства охорони навколишнього природного середовища №171 від 27.10.1997, Інспекцією були розраховані збитки за забруднення землі на суму 52 187 грн. та засмічення землі на суму 261 225 грн., що сумарно становить  313 412 грн.

11.05.2023 року позовну заяву про стягнення збитків з ТзОВ «Рубін-Автоспец» задоволено.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці