Фахівці Інспекції освоїли навички користування квадрокоптером

Представники Добровольчого формування територіальної громади «ЛЕВ» допомогли державним інспекторам з охорони навколишнього природного середовища здобути практичні навички ефективного керування використання квадрокоптера для вирішення професійних завдань. Спеціалісти Інспекції мали змогу освоїти можливості отримання відео, фото та інших даних із квадрокоптера з метою інспектування території, що дозволить фіксувати випадки порушення вимог природоохоронного законодавства та мінімізувати втрати робочого часу.

Державна екологічна інспекція у Львівській області висловлює подяку інструктору на позивний «Гром» за проведені навчання, які складалися з теоретичних та практичних занять.

 

Довідково. Квадрокоптер з потужною відеокамерою був придбаний у 2019 році за сприяння Львівської обласної ради та Львівської облдержадміністрації, за рахунок коштів обласного екологічного фонду. Доцільність такого обладнання зумовлена необхідністю підвищення ефективності боротьби з браконьєрством та іншими порушеннями природоохоронного законодавства на теренах області. Адже поміж плановими та позаплановими перевірками спеціалісти Інспекції проводять також заходи оперативного характеру щодо виявлення та запобігання фактів порушення правил полювання та браконьєрства в мисливських угіддях Львівської області. А останніми роками різко зросла не тільки кількість браконьєрів, а й їхня технічна озброєність: застосовуються прилади нічного бачення, тепловізори, супутниковий зв'язок, комп'ютери, електронні манки, скорострільні карабіни, автомати, потужні всюдиходи тощо. Технічне переоснащення Інспекції суттєво збільшить можливість доступу до важкодоступних місць, зменшить витрати робочого часу на обстеження територій, де вчиняються протиправні дії та дасть можливість фіксувати порушення правил полювання та браконьєрства за допомогою фото- та відеозйомки з висоти.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці