Проведено огляд місця події в рамках кримінального провадження

Працівники Інспекції на підставі постанови про залучення спеціаліста в рамках кримінального провадження взяли участь у проведенні огляду місця події на території Яворівського району Львівської області.

В ході обстежень земельних ділянок за допомогою спеціального приладу здійснено обміри території щодо можливих порушень вимог природоохоронного законодавства.

У зв’язку з проведенням досудового розслідування у кримінальних провадженнях по вищевказаних фактах деталі не розголошуються.

Слід зазначити, що правоохоронні органи часто залучають фахівців Інспекції як спеціалістів у кримінальних провадженнях, що передбачено статтею 71 КПК України. До прикладу, за січень-квітень 2023 року спеціалістів Інспекції було залучено у 36 випадках. В межах таких заходів державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища надають довідки та висновки з питань, що належать до сфери повноважень Інспекції, проводять необхідні обміри та відбір проб, розраховують збитки, заподіяні внаслідок порушень вимог природоохоронного законодавства. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці