В Інспекції відбулася зустріч із представниками територіальних громад Львівщини

Сьогодні, 5 квітня, в Інспекції відбулася нарада з представниками територіальних громад Львівської області.

В. о. начальника Інспекції Роман Конопада зазначив, що метою зустрічі є спільне напрацювання механізмів для ефективного вирішення проблем у сфері охорони довкілля Львівщини. Звернув увагу, що у зв’язку із забороною проведення перевірок у воєнний час, участь органу місцевого самоврядування у збереженні навколишнього середовища є вкрай важливою.

Предметом для обговорення стали найбільш актуальні на даний час проблеми у сфері охорони довкілля – виникнення несанкціонованих сміттєзвалищ  та спалювання сухої рослинності.

Фахівці Інспекції – керівники відповідних структурних підрозділів – зупинилися на питаннях повноважень органів місцевого самоврядування у сфері поводження з відходами, земельних відносин, надрокористування, благоустрою (зокрема, в частині видалення зелених насаджень), нагадали порядок дій представника органу місцевого самоврядування у випадку виявлення порушень вимог природоохоронного законодавства, відповіли на ряд запитань, що виникали під час зустрічі.

Роман Конопада подякував учасникам заходу за конструктивну розмову та висловив сподівання щодо активної співпраці, спрямованої на вирішення актуальних проблем у сфері охорони навколишнього природного середовища.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці