Під час рейду Яворівщиною Інспекція виявила значні площі, вкриті відходами

Сьогодні Інспекцією здійснено виїзд на Яворівщину з метою запобігання та виявлення адміністративних правопорушень при недотриманні вимог природоохоронного законодавства.

Як видно з результатів візуального огляду, особливо гострим на території, що належить до сфери повноважень Яворівської міської ради, є питання поводження з відходами. Локальні звалища відходів виявлено на узбіччях доріг, у лісових насадженнях, в придорожніх канавах.

За селом Нагачів несанкціоноване хаотичне розміщення твердих побутових відходів, в тому числі пластику, займає орієнтовну площу 5 гектарів.

Крім цього, сміттєзвалища вже менші за площею (близько 0,10 га) зафіксовано за межами с. Дрогомишль біля лісу (територія покрита лісовими насадженнями).

На час проведення візуального огляду власника відходів не встановлено.

Інспекція скерує лист у Яворівську міську раду для вжиття заходів в межах наданих повноважень, зокрема – в частині ліквідації несанкціонованих розміщень згаданих відходів.

 

Попереджаємо! Такі заходи здійснюватимуться Інспекцією систематично. У разі виявлення випадків порушень вимог природоохоронного законодавства Інспекція вживатиме заходів впливу в межах наданих повноважень.

Водночас, закликаємо органи місцевого самоврядування бути господарями на своїй землі та дбати за стан навколишнього природного середовища!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці