В Інспекції обговорено актуальні питання здійснення громадського контролю у сфері охорони довкілля

Сьогодні, 22 березня, в Інспекції відбулася нарада з громадськими інспекторами з охорони довкілля Львівської області.

В. о. начальника Інспекції Роман Конопада коротко окреслив результативність здійснення громадського контролю на території Львівської області. Нагадав присутнім, що у разі виникнення запитань при складанні документів та з питань змін у законодавстві громадських інспектор може отримати необхідну допомогу у секторі правового забезпечення Інспекції, а також від державного інспектора, який координує його діяльність. Зазначив, що не зайвим буде пригадати статті кодексу України про адміністративні правопорушення, за якими громадський інспектор з охорони довкілля має право складати протоколи при виявленні ним порушень вимог природоохоронного законодавства.

Фахівці Інспекції – керівники відповідних структурних підрозділів – зупинилися на окремих, найбільш актуальних на даний час, питаннях у сфері охорони навколишнього природного середовища. Богдан Катюбін акцентував увагу на необхідності посилення заходів з метою запобігання спалюванню сухої рослинності та притягнення порушників до адміністративної відповідальності. Ростислав Колодій нагадав, що невдовзі розпочнеться природоохоронна акція «Нерест», тому необхідно активізувати громадський контроль у даному напрямку. Анатолій Мандій зазначив, що важливим є своєчасне отримання від громадського інспектора інформації про виявлені випадки забруднення земельних ресурсів, нагадав про повноваження складати протокол у разі фіксування випадків засмічення лісів відходами.

Підсумовуючи обговорення, Роман Конопада зазначив, що у питаннях збереження навколишнього природного середовища громадський інспектор є помічником державного інспектора та висловив сподівання щодо плідної співпраці надалі.

На завершення, Роман Михайлович привітав з святом – Всесвітнім днем водних ресурсів присутнього на нараді Романа Туцького – начальника Басейнового управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці