Всесвітній день води – 2023: прискорення змін

Щороку 22 березня відзначається Всесвітній (міжнародний) день водних ресурсів, запроваджений Генеральною Асамблеєю ООН в 1993 році.

У такий спосіб акцентується увага на важливості прісної води у нашому житті. Вода має фундаментальне значення для розвитку і необхідна для соціально-економічного розвитку, виробництва енергії та продуктів харчування, здорових екосистем і виживання людини. Вода також займає центральне місце в адаптації до зміни клімату і відіграє важливу роль у зв'язку між суспільством і навколишнім середовищем.

Гасло Всесвітнього дня водних ресурсів у 2023 році - «Прискорення змін». Прискорення змін для вирішення кризи у сфері водопостачання та санітарії. 

До слова, 22-24 березня 2023 р. відбувається Конференція ООН з водних ресурсів у Нью-Йорку (США). Це унікальна можливість прискорити прогрес у забезпеченні загального доступу до безпечної води та послуг санітарії до 2030 р. Вода лежить в основі сталого розвитку та підтримує всі аспекти життя на Землі. Доступ до безпечної та чистої води є одним із основних прав людини. Водночас десятиліття безгосподарності та неправильного використання водних ресурсів призвели до кризи, яка загрожує багатьом сферам життя.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці