Роман Конопада прийняв участь у засіданні Тимчасової слідчої комісії в Івано-Франківську

Виконувач обовязків начальника Інспекції Роман Конопада прийняв участь у засіданні Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування можливих фактів неефективної діяльності Державного агентства лісових ресурсів України, Державного агентства водних ресурсів України та Державної екологічної інспекції України, їх територіальних органів, підприємств, установ та організацій, що належать до сфери їх управління, які могли призвести до зменшення надходжень до державного та місцевих бюджетів.

Захід відбувся сьогодні у м. Івано-Франківськ під головуванням народного депутата України Миколи Тищенка, який очолює комісію, за участю представників Офісу Президента, Верховної ради України, Держекоінспекції, Держлісагенства, органів прокуратури та національної поліції, податкової, митної та прикордонної служб, НАЗК та ДБР.

До уваги присутніх були представлені доповіді щодо актуальних питань у сфері охорони навколишнього середовища, лісових та водних ресурсів, діяльності органів державного нагляду у даних сферах, а також про необхідність посилення взаємодії контролюючих та правоохоронних органів з метою забезпечення дієвого нагляду за дотриманням вимог законодавства та притягнення порушників до відповідальності. Ключовим у обговоренні стало питання використання лісових ресурсів. Акцентовано увагу на необхідності розвитку лісового господарства, збереження лісового фонду та вирішення найбільш гострих проблем, зокрема - незаконних рубок, незаконного будівництва в межах лісових масивів та обєктів природно-заповідного фонду.

Погодилися, що для забезпечення дієвого контролю слід переглянути питання щодо відновлення проведення перевірок, оскільки постановою кабміну проведення заходів державного нагляду на час воєнного стану припинено.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці