Зафіксовано випадок самовільного надрокористування

Працівниками Державної екологічної інспекції у Львівській області та слідчими СВ Дрогобицького РВП ГУ НП у Львівській області здійснено спільні заходи у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. ІІ ст. 240 КК України. В ході проведення заходу встановлено факт самовільного надрокористування, а саме: самовільний забір піщано-гравійної сировини (ПГС) з русла річки Сторонявка на території с. Сторона Дрогобицького району Львівської області. Незаконний забір здійснювався фізичною особою на причіп з дерев’яними бортами, прикріплений до трактора, без наявності спеціального дозволу на користування надрами. Такі дії є порушенням правил державної власності на надра, а також статей 16, 19, 65  Кодексу України «Про надра».

У відповідності до Постанови Кабінету Міністрів України від 12.12.1994р. № 827 «Про затвердження переліків корисних копалин загальнодержавного та місцевого значення», піщано-гравійна сировина належить до корисних копалин загальнодержавного значення. Державними інспекторами розраховано шкоду за самовільне користування надрами відповідно до Методики визначення розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок самовільного користування надрами.

Матеріали в порядку ст. 240 КК України, ст. 214 КПК  України  скеровано у СВ Дрогобицького РВП ГУ НП у Львівській області для  прийняття  відповідного рішення. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці