Інспекція заохочує школярів до обрання фаху природоохоронця

Державна екологічна інспекція у Львівській області підтримала ініціативу Миколаївського закладу загальної середньої освіти І ступеня – знайомити школярів з професіями та спеціальностями для обрання фаху в майбутньому.

Завідувач сектору управління персоналом Інспекції Леся Данилець провела цікавий захід з допитливими учнями 3-А класу – розповіла про основні завдання екологічного контролю, про важливість дбайливого ставлення до природнього довкілля та наслідки негативного впливу людини на природу.

Обговорили питання збереження первоцвітів. Леся Романівна допомогла школярам згадати назви ранньоквітучих рослин, які занесені до Червоної книги України, діти впевнено ділилися думками як вберегти зникаючі види від зникнення.

Спілкувалися також про наслідки від спалювання сухої рослинності. Неабияке занепокоєння діти висловлювали з приводу пожеж через підпал сухостою. Розглядаючи окремі ситуації, пов’язані із спалюванням рослинних залишків на полях, вздовж доріг, поблизу лісових масивів та на присадибних ділянках, учні називали до яких наслідків це може призвести та пропонували альтернативні варіанти для вирішення таких ситуацій без шкоди для навколишнього середовища.

В ігровій формі школярі дізналися про культуру сортування відходів - навчальна гра «Екологіка» допомогла зрозуміти як правильно відсортувати сміття за видами, куди його здавати і як це впливає на природу.

Третьокласники стривожено слухали про шкоду, якої зазнає навколишнє природне середовище від ракетних ударів у час війни.

За гарну нагоду участі у вихованні екологічної свідомості школярів дякуємо вчителю Оксані Стасів, а також Департаменту екології та природних ресурсів – за цікаві демонстраційні матеріали.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці