Інспекція взяла участь у засіданні Жіночої ділової палати України

Вчора, 27 грудня у зв’язку із заснуванням Комітету з питань екології заступник начальника Державної екологічної інспекції у Львівській області Василь Стрищак взяв участь у засіданні Жіночої ділової палати України. Головна тема засідання – «Злочини проти довкілля. 10 місяців війни».

Під час зустрічі Василь Іванович виступив з доповіддю щодо здійснення екологічного контролю в період війни, обрахунку та документування шкоди довкіллю, завданої внаслідок воєнних дій.

Зокрема, зазначив, що з початку повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України у Львівській області зафіксовано 34 події, що призвели до заподіяння збитків довкіллю внаслідок влучання ворожих ракет або падіння їх уламків. У кожному з випадків фахівці Інспекції були залучені правоохоронними органами як спеціалісти у кримінальних провадженнях, що передбачено статтею 71 Кримінально-процесуального кодексу України, для документування фактів заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу. Спеціалістами Інспекції проведено обстеження територій та об’єктів, що зазнали ушкоджень, відібрано 242 проби грунтів та 123 проби води, здійснено відповідні заміри та розрахунки з метою визначення розміру збитків.







ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці