Інспекція здійснила виїзд на місце, де виявлено маслянисті плями на поверхні води

Вчора, 22 грудня спеціалісти Державної екологічної інспекції у Львівській області здійснили виїзд щодо дослідження фактів забруднення поверхневих вод річки Дністер в селі Бородчиці та смт Журавно Стрийського району Львівської області.

Під час огляду місцевості працівниками Інспекції встановлено, що у селі Бородчиці в каналі, який впадає у річку Дністер, на поверхні води наявна велика кількість рідини з характерним запахом нафтопродуктів. Силами місцевої влади, зокрема селищного старости Жирівського старостинського округу, на каналі встановлено загородження з очерету та гілок для запобігання потрапляння мастила у річку. Проте дані заходи не є достатньо ефективними, оскільки, нижче загороджень візуально наявні райдужні маслянисті плями на поверхні води каналу. Канал є притокою річки Дністер.

В районі автомобільного моста у смт Журавно на поверхні річки Дністер також візуально наявна масляниста райдужна плівка з характерним запахом нафтопродуктів.

Спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю Інспекції відібрано проби води з каналу та річки для проведення лабораторних досліджень.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці