Нараховані збитки за самовільне зайняття земельних ділянок на Самбірщині сплачено в повному обсязі

30 червня 2022 року працівниками Державної екологічної інспекції у Львівській області спільно з працівниками районного відділу поліції ГУНП у Львівській області на території Самбірського району в межах кримінального провадження встановлено факт самовільного зайняття земельних ділянок площами 0,0349 га та 0,0176 га, із земель водного фонду в прибережній смузі річки Стрий, чим здійснено негативний вплив на стан земель, що підлягають особливій охороні.

Інспекцією було нараховано шкоду заподіяну довкіллю внаслідок негативного впливу на стан земель водного фонду на території Турківської міської ради Самбірського району на загальну суму 10976,42 грн.

За самовільне зайняття земельних ділянок в охоронних зонах, зонах санітарної охорони, санітарно-захисних зонах чи зонах особливого режиму використання земель передбачена кримінальна відповідальність згідно ч.1, ч.2 статті 197-1 Кримінального кодексу України.

Керуючись вимогами статтей 214 Кримінально-процесуального кодексу України та ч.1, ч.2 статті 197-1 Кримінального кодексу України, інформацію та копії матеріалів щодо самовільно зайнятих земель було скеровано у відділ поліції ГУНП у Львівській області та структурний підрозділ прокуратури Львівської області для вжиття заходів реагування.

Станом на сьогодні збитки заподіяні довкіллю (земельним ресурсам) відшкодовано в повному обсязі встановленими винними особами.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці