Внаслідок незаконного забору гравію державі завдано збитки на суму 3 505 грн

20 серпня поточного року спільно з  представниками УЗЕ у Львівській області ДЗЕ НП України та слідчим Дрогобицького ВП ГУНП у Львівській області працівниками Інспекції було проведено заходи державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства на території Дрогобицького району Львівської області.

В ході проведення держконтролю було виявлено самовільне надрокористування, а саме: самовільний забір піщано–гравійної сировини з русла річки Бистриця поблизу с. Винники, Дрогобицького району, Львівської області на території Урізької сільської ради  без наявності спеціального дозволу на користування надрами.

Незаконний забір здійснювався двома місцевими мешканцями екскаватором ЮМЗ без д.н.з. на вантажний автомобіль марки УРАЛ д/н 006-19 ІВ, що являється порушенням статтей 16, 19 та 65 Кодексу України «Про Надра».

За даним фактом розраховано збитки, завдані державі внаслідок самовільного забору піщано–гравійної сировини на суму 3 505 грн.

            Матеріали справи скеровано у Дрогобицький ВП ГУНП України у Львівській області в порядку ст. 214 Кримінально-процесуального Кодексу України для вжиття заходів реагування.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці