Лабораторні дослідження виявили забруднення річки Думний Потік

На адресу Державної екологічної інспекції у Львівській області неодноразово надходять скарги стосовно скидів нечистот ТзОВ «Жовківський племптахорепродуктор», які в подальшому потрапляють у річку Думний Потік.

В ході здійснення державного нагляду (контролю) відібрано проби води з потічка без назви, поблизу ТзОВ «Жовківський племптахорепродуктор».

За результатами лабораторних досліджень виявлено перевищення вмісту забруднюючих речовин у відібраних пробах згідно рибогосподарських норм водокористування, а саме:

-         по показниках: завислі речовини в 4,8 рази, амоній в 696 рази, фосфати в 19,1 рази, біохімічне споживання кисню в 500 раз, хімічне споживання кисню в 84,8 рази, залізо загальне в 6,2 рази, кисень розчинений 1,0 мг/дм3 при нормі не нижче 6,0 мг/дм3;

-         в річці Думний Потік, приблизно 150м нижче впадання потоку без назви по показниках: амоній в 17 раз, біохімічне споживання кисню в 24 рази, хімічне споживання кисню в 5,6 рази, залізо загальне в 1,7 рази, кисень розчинений 5,1 мг/дм3 при нормі не нижче 6,0 мг/дм3.

-         в річці Думний Потік, приблизно 30м вище впадіння потоку без назви перевищень вмісту забруднюючих речовин не виявлено.

Крім цього, працівники Інспекції 08 серпня поточного року взяли участь в роботі комісії з приводу звернення щодо обстеження річки Думний Потік на предмет можливого забруднення ТзОВ «Жовківський племптахорепродуктор» її відходами. Враховуючи результати лабораторних досліджень, які підтверджують забрудненість потічка «без назви», який протікає поблизу ТзОВ «Жовківський племптахорепродуктор» та впадає в річку Думний Потік  Інспекцією скеровано листи на адресу Куликівської селищної ради Жовківського району Львівської області та Жовківського відділення поліції Кам’янка-Бузького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області для вжиття заходів реагування.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці