Микола Маланич взяв участь у засіданні постійної комісії з питань екології

      Вчора, 28 серпня 2019 року відбулося чергове засідання постійної комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради.

   На засіданні було відзвітовано про виконання природоохоронних заходів в рамках Програми охорони навколишнього природного середовища на 2016-2020 роки. На сьогодні виконання Програми становить близько 40% - із запланованих 59,0 млн. гривень заходи профінансовано на 23,0 млн. гривень.

      За результатами розгляду погоджено перерозподіл коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища, які виділяються на виконання природоохоронних заходів у 2019 році, зокрема, фінансування розроблення Регіонального плану управління з відходами у Львівській області до 2030 року, створення та облаштування нової сучасної рекреаційної зони на території регіонального ландшафтного парку «Надсянський», а також завершення руслорегулюючих та берегоукріплюючих робіт на річці Вишниця на території Модрицької сільської ради Дрогобицького району з метою запобігання виникнення надзвичайних ситуацій.

      Крім цього, комісією погоджено створення ландшафтного заказника «Торфовище Білогорща» на землях Львівської міської ради – 58,8 га та Зимновідської сільської ради – 3,2 га. Об’єкти створюються з метою збереження унікальних торфово-болотних комплексів на Головному європейському вододілі з найглибшим у регіоні заляганням покладів торфу, унікальних фітоценозів рідкісних та зникаючих видів місцевої флори, а також підтримання біорізноманіття регіону.                                                                                          

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці