Інспекція зобов’язала Сихівську адміністрацію ліквідувати складування відходів поблизу Арени-Львів

Державною екологічною інспекцією у Львівській області під час обстеження території, яка прилягає до стадіону «Арена-Львів», виявлено по периметру хаотично розміщені будівельні відходи та сміття. На час проведення обстеження власника відходів не встановлено.

Відповідно до статей 30, 33 Закону України «Про місцеве самоврядування», статті 40 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», організація благоустрою та контроль у сфері благоустрою населених пунктів здійснюється міськими, сільськими і селищними радами та їх виконавчими органами. Також, згідно статті 21 Закону України «Про відходи» - забезпечення ліквідації несанкціонованих і неконтрольованих звалищ відходів і організація збирання, видалення побутових відходів входить до повноважень органів місцевого самоврядування.

Згідно статті 15 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», місцеві ради несуть відповідальність за стан навколишнього природного середовища на своїй території в межах наданих повноважень.

Інспекція зобов’язала Сихівську районну адміністрацію вжити невідкладних заходів щодо ліквідації виявлених несанкціонованих складувань відходів відповідно до повноважень, встановлених законодавством України. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці