За участю спеціально уповноважених осіб в Інспекції обговорено питання запобігання корупції

З метою попередження корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень у публічній та приватній сферах суспільних відносин відбулася зустріч представників Управління стратегічних розслідувань у Львівській області із працівниками Державної екологічної інспекції у Львівській області.

Учасники заходу обговорювали норми Закону України «Про запобігання корупції», зокрема, дискутували з приводу подання декларацій, розглядали практичні питання, що виникають при виконанні посадових обов’язків.

Начальник відділу протидії корупції Марта Самченко звернула увагу на основні аспекти, що виникають при виконанні посадових обов’язків та пов’язані із конфліктом інтересів, зупинилася на статті 368 закону - прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. Навела приклади, як протидіяти корупції і в житті, і в службовому середовищі, як діяти у разі надходження пропозиції неправомірної вимоги/подарунка.

 Старший оперуповноважений в ОВС Юрій Горбулько навів основні порушення, що виникають при поданні декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави, відповів на запитання з приводу відображення у декларації відомостей про майно та доходи. Нагадав, що за умисне неподання суб’єктом декларування декларації передбачена кримінальна відповідальність.

Учасники заходу активно долучилися до обговорення та мали змогу отримати відповіді на найбільш суперечливі питання. У підсумку зустрічі акцентовано увагу на необхідність дотримання вимог законодавства у сфері протидії корупції та встановлену законодавством відповідальність для держслужбовців за вчинення корупційних правопорушень.




ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці