Результати перевірки ТзОВ «Хінкель-Когут»

Під час проведення планової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства ТзОВ «Хінкель-Когут», діяльність якого пов’язана із виготовленням натуральних ковбасних оболонок, Інспекція виявила ряд порушень у сфері поводження з відходами, охорони атмосферного повітря, водних та земельних ресурсів, а також надр.

Встановлено, що підприємство порушує режим використання територій, що підлягають особливій охороні, не дотримується режиму використання водоохоронних зон свердловини підземних вод №1 в с. Березець Львівського району на території Комарнівської міської ради, не веде первинний поточний облік відходів.

В с. Березець, на території де розташовані очисні споруди, наявні сліди витікання стічних вод з території підприємства за межі обгородженої ділянки на рельєф місцевості, що призводить до негативного впливу на земельні ділянки. Спеціалістами Інспекції проведено відбір проб ґрунту на площі 40 м.кв. з метою підтвердження чи спростування факту забруднення земель.

Земельні ділянки в с. Березець Львівського району на території Комарнівської міської ради використовуються підприємством без державної реєстрації речових прав на земельні ділянки.

Виявлено порушення порядку здійснення викидів забруднюючих речовин в атмосферу, а саме - викид окремими джерелами здійснюється без дозволу спеціально уповноваженого органу виконавчої влади.

Крім цього, ТзОВ «Хінкель Когут» порушує правила водокористування, оскільки на підприємстві не ведеться первинний облік забраних та використаних підземних вод зі свердловини № 1 РЕ та не встановлено засоби вимірювальної техніки. Підприємством не облаштовано зону санітарної охорони свердловини № 1 РЕ, що свідчить про недотримання умови дозволу на спецводокористування щодо облаштування. Стічні води з випуску № 1 скидаються на рельєф місцевості з подальшим потраплянням в р. Верещиця.

Виявлено порушення прав державної власності на надра - відсутній спеціальний дозвіл на користування надрами (підземні води) із свердловини № 1 РЕ, розташованої в с. Березець.

За самовільне використання водних ресурсів за відсутності дозвільних документів (спеціального дозволу на користування надрами (підземні води)), що здійснюється ТзОВ «Хінкель-Когут» із свердловини, Інспекцією будуть розраховані збитки.

До адміністративної відповідальності притягнуто відповідальну особу підприємства у вигляді штрафу на суму 1190 грн.

Підприємству видано припис щодо усунення виявлених порушень, обов’язковий до виконання.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці