Результати перевірки ПП «Агрофірма «Дзвони»

Інспекцією проведено планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства ПП «Агрофірма «Дзвони», діяльність якого пов’язана із вирощуванням зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур.

Під час проведення перевірки державними інспекторами встановлено порушення вимог законодавства у сфері охорони земельних та водних ресурсів, атмосферного повітря, поводження з відходами, зокрема:

·  порушення правил використання земель (не дотримання режиму використання територій, що підлягають особливій охороні; порушення режиму використання водоохоронних зон);

·  порушення вимог щодо поводження з відходами;

· порушення правил ведення первинного обліку та здійснення контролю за операціями поводження з відходами, не подано декларацію про відходи; допущено змішування відходів;

·  порушення водоохоронного режиму на водозаборах;

·  порушення правил експлуатації, а також невикористання встановлених споруд, устаткування, апаратури для очищення і контролю викидів в атмосферу.

За порушення вимог природоохоронного законодавства посадових осіб підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності за статтями 53, ч. 1 ст. 59, 82, 82-1, 82-4, 188-5, ст. 91-4, ч. 2 ст. 79 кодексу України про адміністративні правопорушення із накладенням штрафів на загальну суму 2108 грн.

За результатами перевірки керівнику підприємству видано припис на усунення виявлених порушень, обов’язковий до виконання.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці