Інспекція контролює питання ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ на території Сокільницької сільської ради

Державною екологічною інспекцією у Львівській області  проведено позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства   Сокільницькою сільською радою в частині виконання вимоги Інспекції  щодо забезпечення в повному обсязі ліквідації несанкціонованих і неконтрольованих сміттєзвалищ на підпорядкованій території.

За результатами проведених обстежень місць розташування несанкціонованих і неконтрольованих сміттєзвалищ на території Сокільницької сільської ради, Інспекцією було встановлено, що роботи по ліквідації розпочаті. Водночас, частина несанкціонованого розміщення відходів і надалі зберігається на земельній ділянці поблизу с. Сокільники, якщо рухатись з м. Львова на відстані 300 м від дороги Львів-Пустомити в напрямку дачних будинків.

Спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю Інспекції на земельній ділянці, де несанкціоновано розміщуються відходи, відібрано проби ґрунту для проведення досліджень на предмет забруднення земельних ресурсів.

Інспекцією також встановлено, що Сокільницькою сільською радою,  як  органом місцевого самоврядування, не забезпечено виконання делегованих повноважень передбачених статтею 33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та статтею 12 Закону України «Про відходи».

За фактом  виявленого порушення голову Сокільницької сільської ради притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 188-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення. На усунення порушення голові Сокільницької  ради видано відповідну вимогу.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці