Завтра розпочинається сезон полювання на птахів

10. 08. 2019 з 18.00 години у Львівській області розпочинається полювання на мисливські види птахів.

Згідно наказу «Про затвердження Такс для обчислення розміру відшкодування збитків, завданих унаслідок порушення законодавства у галузі мисливського господарства та полювання (крім видів, занесених до Червоної книги України)» від 19.06.2017 № 301/222 за незаконне добування браконьєр має сплатити не лише штраф, а й компенсувати кошти, які необхідно вкласти користувачу мисливських угідь на відтворення знищених браконьєром тварин.

За незаконне добування або знищення лебедя – 4 тис. грн; галагазів, гусей, кекликів, куріпок сірих, фазанів – 2 тис. грн.; голуба, качки, кулика, лиски, перепілки та інших видів мисливських птахів – 1 тис. грн. 

Варто зазначити, що крім відшкодування збитків за браконьєрство передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Притягнення до відповідальності - дисциплінарної, адміністративної або кримінальної - не позбавляє особу від необхідності компенсувати завдану нею шкоду.

 

Для правильної організації відкриття сезону полювання мисливськими господарствами проведено облік місцевих видів птахів, розрахована пропускна спроможність мисливських угідь. Кожне мисливське господарство, у своїх мисливських угіддях, визначило конкретні ділянки на яких одночасно може полювати певна кількість мисливців, без шкоди для мисливського виду дичини, дотримуючись правил безпеки при проведенні полювання і поводженням з мисливською зброєю.

У зв’язку з відкриттям сезону полювання нагадуємо мисливцям, які документи дають право на полювання:

- посвідчення мисливця;

- щорічна контрольна картка обліку добутої дичини та порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита;

- дозвіл на добування мисливських тварин (ліцензія, відстрільна картка тощо);

- чинний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю у разі її використання під час полювання;

- паспорт на собак мисливських порід, інших ловчих звірів і птахів у разі їх використання на полюванні.

Зазначені документи мисливець зобов’язаний мати під час полювання, транспортування або перенесення продукції полювання і пред’являти їх на вимогу осіб, уповноважених здійснювати контроль у галузі мисливського господарства та полювання.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці