В урочищі «Загай», що на Перемишлянщині незаконно розміщено ТПВ та відходи зерна

     Державними інспекторами в рамках розгляду звернення громадянина проведено позаплановий захід державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства на території Перемишлянської територіальної громади Львівської області.

      В ході проведення перевірки працівниками Інспекції встановлено, що в селі Болотня (на орієнтовній відстані 850 м на північ від території ПП «Агрофірма «Дзвони») в урочищі «Загай» здійснюється складування твердих побутових відходів на площі 204 кв.м та відходів зерна (полови) на площі 1290 кв.м. На території, прилеглій до даних місць розміщення відходів спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю Інспекції було відібрано проби ґрунту для визначення вмісту в них забруднюючих речовин. Слід зазначити, що під час проведення заходу державного нагляду (контролю) власників відходів не встановлено.

      Враховуючи вищенаведене, відповідно до статтей 12, 21 Закону України «Про відходи» та п. 6 постанови Кабінету Міністрів України від 03.08.1998р. № 1217 «Про порядок виявлення та облік безхазяйних відходів» Інспекцією зобов’язано Перемишлянську міську раду визначити кількість, склад, властивості, вартість відходів, ступінь небезпеки для навколишнього природного середовища і здоров’я людини, вжити заходів до визначення власника відходів та вирішити питання про подальше поводження з відходами.




ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці